Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mensingeweer vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Mensingeweer? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke modellen. Via deze website vind je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Mensingeweer en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-mensingeweer

Zonnescherm laten plaatsen in Mensingeweer

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Mensingeweer door een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm juist aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Mensingeweer en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De monteur plaatst de screens of de shutters op de afgesproken plekken. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Mensingeweer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Mensingeweer is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 – €2650. In onderstaande alinea beoordelen we de meest handige keuzes.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €800 – €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten schommelen tussen de €475 tot €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Mensingeweer is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen zo tussen de €300 t/m €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €320 en €1275 voor rolluiken bestellen in Mensingeweer.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze geven een boost aan de ambiance van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven komen uit tussen de €690 en €1850.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Mensingeweer: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €340 tot €925. In de box hieronder delen we veel info over de veelbesproken types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €65,00 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Mensingeweer: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een knusse en rustieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €57,5 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Mensingeweer: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden diverse dessins en materialen als bijvoorbeeld aluminium, PVC, kunststof, stof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een tarief van €80 tot wel €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, stof, kunststof, hout, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Mensingeweer met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Mensingeweer zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van meerdere onderdelen: het soort systeem, het materiaal, het formaat en de bedieningsopties. Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mensingeweer in mei 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2350
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1550
Screenstot 4 meter breed€250 – €975
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn100 x 175 cm€80 – €145
Lamellen250 x 150 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Mensingeweer. Hieronder bieden wij informatie over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma en Lumenguard, Milano, Dickson, Sunway, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Het Hogeland

Goedkope zonwering kopen in Mensingeweer? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Den Andel, Schouwerzijl en Saaxumhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, soorten materialen en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Mensingeweer?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Zonnescreens €265 per raampartij. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een standaard rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €835). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, het soort materiaal, dessins en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Mensingeweer?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Mensingeweer. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die ieder raam bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de zonwering op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9961

Plaats een reactie