Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Doeveren vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Doeveren? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een gratis keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien delen we gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Doeveren (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-doeveren

Zonnescherm laten plaatsen in Doeveren

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Doeveren door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de goede manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de rolgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Doeveren en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De professional hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Toets of het product goed is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Doeveren

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Doeveren werkt het beste om de zon en warmte te weren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige systemen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel kleuren en maten. Houd rekening met kosten tussen de €275 t/m €2625. In het stukje hierna lees je informatie over de meest moderne producten.

Informatie en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Belangrijk: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €425 t/m €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Doeveren is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen bedragen tussen de €200 t/m €1025.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen bedragen tussen de €260 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Doeveren.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 tot €1775.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Doeveren: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten variëren tussen de €350 en €850. In het gedeelte hieronder beoordelen we de veelbesproken modellen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk op te hangen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €65,00 – €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Doeveren: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met kosten van €115 tot +/- €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een prijskaartje van €52,5 oplopend tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Doeveren: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt kiezen uit tientallen kleuren en materialen als o.a. hout, stof, bamboe, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijskaartje van €70 tot €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, kunststof, aluminium, hout, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Doeveren voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij zo’n €450 en lopen op tot €960.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Doeveren bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Te monteren op: valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere onderdelen: het model, het materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Doeveren in juli 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €160
Lamellen100 x 250 cm€70 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Doeveren. In het schema hierna tref je informatie over de grootste merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA en Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Bece & Dickson, Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Heusden

Goedkope zonwering kopen in Doeveren? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en bedrijven in Vlijmen, Hedikhuizen en Nieuwkuijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering types per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie hangt af van de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, stoffen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Doeveren?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €240 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering betaal je ongeveer €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een standaard rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €775). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, het formaat, de keuzes in bediening, type materiaal, kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Doeveren?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Doeveren. Hierbij komt er een ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering juist bevestigen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5256

Plaats een reactie