Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heusden vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Heusden? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €85,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Ook behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Heusden en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-heusden

Zonnescherm laten plaatsen in Heusden

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heusden via een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste wijze vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de gemeente. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en praktische oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Heusden en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De installateur plaatst het uitvalscherm of de shutters zoals overeengekomen. Controleer of alles juist is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Direct zonwering offertes in je mail?

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Heusden

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Heusden is het meest geschikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende toepassingen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €2775. In onderstaande alinea beoordelen we de beste producten.

Adviezen over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Let op: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €850 tot wel €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €325 t/m €1375.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Heusden is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €200 t/m €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen liggen tussen de €250 – €1400 voor rolluiken bestellen in Heusden.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Altijd met goede garantie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen zo tussen de €740 t/m €1675.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Heusden: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €360 – €800. In het onderstaande stuk lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, dakraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €47,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heusden: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €95 tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €65 tot wel €155.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Heusden: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel vormen en materialen als aluminium, hout, PVC, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijsindicaties van €65 tot wel €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Heusden inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, valramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Heusden bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, voorzethor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken: het type model, materiaalgebruik, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heusden in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €160
Lamellen200 x 200 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heusden. In de volgende tabel tref je een aanvulling op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido.
 • Check ook: Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Deponti, Toppoint & Sunway, Schlappi, Swela, Lumenguard, Dickson, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Heusden

Goedkope zonwering kopen in Heusden? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder delen we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Vught, Loon op Zand en Waalwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest bestelde zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, designs en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Heusden?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De verwachte kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €220 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm betaal je al snel €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €840). Overige keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €145 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: het type / model, de maximale lengte, bediening, materiaalgebruik, kleuren en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Heusden?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Heusden. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het product op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5250, 5251, 5252Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie