Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlijmen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Vlijmen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €60,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn immens veel diverse soorten. Op dit portaal geven we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Vlijmen (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-vlijmen

Zonnescherm laten plaatsen in Vlijmen

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlijmen door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles juist geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts uit de buurt. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Vlijmen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De montage-specialist installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Check of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Vlijmen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Vlijmen is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse prints en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 – €2750. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende modellen.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten bedragen tussen de €875 tot zo’n €2275.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten komen uit tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Vlijmen is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €250 tot wel €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De onkosten variëren tussen de €310 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Vlijmen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten liggen zo tussen de €600 – €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Vlijmen: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €340 – €800. In het bijgaande stukje beoordelen we de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €62,50 – €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlijmen: zonder problemen zelf te monteren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en authentieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan kosten van €90 tot +/- €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht prijzen van €60 tot wel €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Vlijmen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen zoals aluminium, hout, stof, PVC, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een prijs van €85 tot wel €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, aluminium, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Vlijmen voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, valramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten bij om en nabij de €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vlijmen zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €65 en lopen op tot €725.

 • Te monteren op: draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei opties: het artikel, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vlijmen in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1600
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €150
Lamellen250 x 150 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Vlijmen. In de volgende tabel tref je informatie over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach en Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Novoferm, Roma, Husol, Bece, Deponti & Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Heusden

Goedkope zonwering kopen in Vlijmen? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna tonen wij namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en verkopers in Kaatsheuvel, Nieuwkuijk en De Moer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vlijmen?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Screens €290 per kozijn. Bij een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €830). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaaltypes, kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vlijmen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Vlijmen. Er komt dan een capabele montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5250, 5251, 5252

Plaats een reactie