Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haghorst vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Haghorst? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan tientallen diverse producten. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Haghorst en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-haghorst

Zonnescherm laten plaatsen in Haghorst

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Haghorst door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haghorst en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De professional hangt de screens of de jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Haghorst

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Haghorst wordt met name toegepast om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 en €2625. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de beste keuzes.

De beste knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €850 en €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven schommelen tussen de €300 tot zo’n €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Haghorst is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven schommelen tussen de €250 – €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven variëren tussen de €340 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Haghorst.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €690 tot €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Haghorst: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten schommelen tussen de €300 en €900. In het stukje hieronder behandelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €50,00 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haghorst: heel simpel zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €110 tot +/- €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op kosten van €50 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Haghorst: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals o.a. hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan kosten van €85 oplopend tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, stof, pvc, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Haghorst voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij om en nabij de €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Haghorst zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €72,5 en kunnen oplopen tot €500.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende factoren: het type model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haghorst in juli 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2375
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€80 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €340
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Haghorst. In het overzicht hierna delen we uitleg over de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo en FonQ, Kwantum, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Deponti, Husol, Weinor, Novoferm, Toppoint, Roma & Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hilvarenbeek

Goedkope zonwering kopen in Haghorst? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vind je ook montagepartners en bedrijven in Biest-Houtakker, Oost West en Middelbeers en Esbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in veel kleuren, dessins en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Haghorst?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De verwachte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €250 per raampartij. Kies je voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €820). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, type materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Haghorst?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Haghorst. Hierbij komt er een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem volgens de documentatie monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €475.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5089

Plaats een reactie