Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Goor vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Goor? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om de zon en warmte te weren. In veel situaties geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform geven we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde tarieven en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Goor en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-goor

Zonnescherm laten plaatsen in Goor

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Goor middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Goor en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De specialist hangt het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Goor

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Goor is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €375 tot €2900. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest moderne toepassingen.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Noemenswaardig: het doek kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties liggen tussen de €900 – €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1350.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Goor is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Advies: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven liggen zo tussen de €375 en €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven schommelen tussen de €290 en €1475 voor rolluiken bestellen in Goor.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €690 en €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Goor: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €300 – €825. In deze koopgids beoordelen we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €57,50 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Goor: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en brocante ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een kostenplaatje van €105 tot €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een prijskaartje van €60 oplopend tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Goor: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als bijv. stof, bamboe, aluminium, kunststof, PVC. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een kostenplaatje van €77,5 tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen beginnen bij zo’n €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Goor professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Goor zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 zijn afhankelijk van allerlei opties: het soort systeem, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Goor in september 2022.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €160
Lamellen180 x 180 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Goor. Hieronder tref je details over de grootste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Deponti, Bece en Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Hof van Twente

Goedkope zonwering kopen in Goor? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Rijssen, Markelo en Zuna.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eureka Internationaal BVBreukersweg 8/A7471 STGoor
HuiskenBergweg 117475 ABMarkelo
Voskamp Wonen & Slapen bvGrotestraat 287475 AXMarkelo
Zenit ZonweringVonderweg 257468 DCEnter
Praktimo Zonwering en StofferingStationsweg 9/A7468 ASEnter
Details over zonwering leveranciers in Hof van Twente (september 2022).

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die matcht met de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een groot aantal kleuren, modellen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Goor?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €215 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €760). Gunstiger geprijsde opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €125 per raam / kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Goor?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Goor. Hierbij komt er een lokale monteur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm op de goede manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van efficiënte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger of band is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7470, 7471, 7472

Plaats een reactie