Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Markelo vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Markelo? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende oplossing. Op dit portaal doorzoek je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast bieden we een indicatie van de kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Markelo (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-markelo

Zonnescherm laten plaatsen in Markelo

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Markelo middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie degelijk vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Markelo en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De montage-specialist monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Markelo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Markelo is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 en €2550. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest geziene modellen.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het doek kan vies worden door regen. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Markelo is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen liggen tussen de €275 tot €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen liggen tussen de €280 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Markelo.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen bedragen tussen de €640 en €1625.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Markelo: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €370 – €925. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in veel designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €55,00 – €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Markelo: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een prijs van €90 tot +/- €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een prijs van €50 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Markelo: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten mega veel vormen en materialen als onder andere hout, stof, aluminium, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €70 tot zo’n €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van pvc, kunststof, bamboe, hout, stof. Handig voor hoge / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €55 en lopen op tot €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Markelo voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Markelo zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het type model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hierna tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Markelo in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€355 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €145
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Markelo. In het volgende blokje tonen wij een toelichting op de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA & Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Novoferm, Roma, Weinor, Toppoint, Husol en Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Hof van Twente

Goedkope zonwering kopen in Markelo? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bekijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook installatiepartners en showrooms in Zuna, Diepenheim en Enter.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Markelo?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De normale onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €725. Screens €275 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €810). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raam / kozijn). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, prints en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Markelo?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Markelo. In dat geval komt in deskundige vakman die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de zonwering volgens de documentatie installeren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7475

Plaats een reactie