Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Enter vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Enter? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is geschikt om zonnestralen te weren. Soms realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel diverse oplossing. Via onze site verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast check je een indicatie van de kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Enter en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-enter

Zonnescherm laten plaatsen in Enter

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Enter via een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Enter en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Enter

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Enter is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere modellen zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €425 tot €2550. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest moderne oplossingen.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek op jouw terras. Disclaimer: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €850 tot zo’n €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven bedragen tussen de €475 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Enter is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €300 – €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten liggen tussen de €280 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Enter.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten bedragen tussen de €750 en €1975.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Enter: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen tussen de €360 – €950. In deze koopgids bespreken we de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, probleemloos aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn allerlei types zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €60,00 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Enter: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een knusse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €100 oplopend tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €50 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Enter: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen vormen en materialen als bijv. PVC, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht tarieven van €80 tot wel €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals stof, hout, aluminium, bamboe, pvc. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75 en kunnen oplopen tot €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Enter direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij circa €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Enter bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €72,5 en lopen op tot €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 24 juni 2024 worden gecalculeerd via meerdere opties: het type product, de materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Enter in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €160
Lamellen200 x 200 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €320
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Enter. In het overzicht hierna bieden wij details over de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Bece, Husol, Weinor, Novoferm & Sunway, Milano, Schlappi, Dickson, Copaco, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Wierden

Goedkope zonwering kopen in Enter? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook monteurs en showrooms in Holten, Goor en Rijssen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Enter?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €250 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €810). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Enter?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Enter. Dan komt er een deskundige installateur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur het systeem degelijk installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7468

Plaats een reactie