Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Barsingerhorn vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Barsingerhorn? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Professionele buitenzonwering als een screen werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens check je een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Barsingerhorn (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-barsingerhorn

Zonnescherm laten plaatsen in Barsingerhorn

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Barsingerhorn door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Barsingerhorn en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montagebedrijf. De specialist monteert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals afgesproken. Toets of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Barsingerhorn

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Barsingerhorn is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot zo’n €2600. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest praktische producten.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties bedragen tussen de €900 tot €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €425 – €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Barsingerhorn is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen tussen de €225 tot zo’n €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €250 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Barsingerhorn.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van het huis. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte kosten liggen tussen de €750 tot €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Barsingerhorn: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €300 en €825. In de box hieronder delen we veel info over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €57,50 – €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Barsingerhorn: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €105 oplopend tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met kosten van €50 tot zo’n €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Barsingerhorn: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen zoals stof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijs van €77,5 tot wel €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals kunststof, stof, bamboe, pvc, aluminium. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Barsingerhorn direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij gemiddeld €410 en lopen op tot €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Barsingerhorn geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten vanaf €72,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Te monteren op: schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei opties: het type systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Barsingerhorn in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2000
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€270 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €170
Lamellen200 x 200 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Barsingerhorn. In het overzicht hierna verstrekken we een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo en Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Novoferm, Roma, Husol, Weinor, Toppoint, Deponti en Sunway, Schlappi, Milano, Copaco, Lumenguard, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Barsingerhorn? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema delen we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook fabrikanten en verkopers in Breezand, Haringhuizen en Wieringerwaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Barsingerhorn?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele prijsindicaties tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €240 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €830). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, kleur en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Barsingerhorn?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Barsingerhorn. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige montagepartner die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product op de juiste wijze installeren. Dankzij de montageservice profiteer je van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is op zich ok, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1768

Plaats een reactie