Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Breezand vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Breezand? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse toepassingen. Via onze site check je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien vind je een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Breezand en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-breezand

Zonnescherm laten plaatsen in Breezand

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Breezand middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Breezand en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De vakman installeert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Breezand

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Breezand wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 – €2725. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen modellen.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Tip: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De onkosten liggen tussen de €850 – €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €425 t/m €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Breezand is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven schommelen tussen de €225 t/m €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Details over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte tarieven bedragen tussen de €330 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Breezand.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Ze dragen bij aan het karakter van van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen komen uit tussen de €680 en €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Breezand: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten komen uit tussen de €300 en €875. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te monteren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 en €180.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Breezand: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en unieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €110 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie prijsindicaties van €50 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Breezand: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden mega veel vormen en materialen zoals stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijs van €75 tot zo’n €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals hout, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor grote ramen en passen perfect bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten vanaf €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Breezand direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Breezand zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij circa €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het soort systeem, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Breezand in april 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2300
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1400
Screenstot 400 cm breed€250 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1325
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €150
Lamellen200 x 200 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€110 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Breezand. Hieronder vind je een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma & Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Deponti, Husol, Roma & Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Breezand? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bekijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal bekijk je ook montagepartners en bedrijven in Oudesluis, Wieringerwaard en Callantsoog.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in meerdere kleuren, dessins en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Breezand?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Buitenscreens €275 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een standaard rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €760). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het product, het formaat, de keuzes in bediening, materiaaltypes, kleur en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Breezand?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Breezand. Er komt dan een lokale professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten op de juiste wijze ophangen. Op die manier profiteer je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1764

Plaats een reactie