Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wieringerwaard vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Wieringerwaard? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens verstrekken we gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Wieringerwaard en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-wieringerwaard

Zonnescherm laten plaatsen in Wieringerwaard

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wieringerwaard door een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wieringerwaard en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De installateur hangt het knikarmscherm of de plissés zoals overeengekomen. Test of het product goed is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Wieringerwaard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wieringerwaard wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot zo’n €2500. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne keuzes.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Let op: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 – €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €450 tot zo’n €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Wieringerwaard is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven bedragen tussen de €250 – €1150.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties bedragen tussen de €260 en €1450 voor rolluiken bestellen in Wieringerwaard.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. In de basis is het een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven komen uit tussen de €660 tot wel €1650.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Wieringerwaard: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €340 en €900. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in meerdere designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €60,00 – €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wieringerwaard: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een speelse en karaktervolle ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een tarief van €90 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wieringerwaard: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit diverse kleuren en materialen zoals o.a. kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, stof, pvc, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Wieringerwaard voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten vanaf €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wieringerwaard zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €800.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 hangen af van verschillende opties: het soort model, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wieringerwaard in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€835 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €150
Lamellen180 x 180 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wieringerwaard. In het schema hierna delen we een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach en Bol.com, Wehkamp, Formido, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint, Bece & Swela, Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Wieringerwaard? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met montagepartners en showrooms in Callantsoog, Kolhorn en Anna Paulowna.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wieringerwaard?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €270 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een normaal rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale breedte, de bedieningsopties, type materiaal, prints en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Wieringerwaard?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Wieringerwaard. Dan komt er een ervaren installateur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de producten juist monteren. Dankzij deze service geniet je van effectieve zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1766

Plaats een reactie