Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Callantsoog vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Callantsoog? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €72,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens geven we gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Callantsoog en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-callantsoog

Zonnescherm laten plaatsen in Callantsoog

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Callantsoog via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem juist geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Callantsoog en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. Het installatiebedrijf levert de screens of de lamellen zoals gewenst. Test of alles juist is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Callantsoog

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Callantsoog is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 en €2875. In de koopgids hierna behandelen we de meest gekozen modellen.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Advies: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €850 t/m €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 tot zo’n €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Callantsoog is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen zo tussen de €300 – €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen liggen tussen de €250 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Callantsoog.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten schommelen tussen de €610 tot €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Callantsoog: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €360 tot €850. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische en een duo rolgordijn. De onkosten liggen tussen de €57,50 en €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Callantsoog: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een prijs van €95 tot zo’n €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijs van €62,5 oplopend tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Callantsoog: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen modellen en materialen als onder andere aluminium, PVC, stof, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijskaartje van €82,5 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals hout, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Callantsoog voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Callantsoog zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het type model, materiaaltypes, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Callantsoog in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2225
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1625
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €170
Lamellen150 x 100 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €340
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Callantsoog. Hieronder vind je een overzicht met de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Overige merken: Toppoint, Novoferm, Deponti, Roma, Husol, Bece en Schlappi, Dickson, Sunway, Swela, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Schagen

Goedkope zonwering kopen in Callantsoog? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook leveranciers en bedrijven in Petten, Anna Paulowna en t Zand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest handige soorten zonwering per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in velerlei kleuren, prints en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Callantsoog?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De standaard prijzen vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €225 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €830). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de gewenste afmeting, bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Callantsoog?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Callantsoog. Er komt dan een deskundige professional die de raampartij bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering goed aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1759

Plaats een reactie