Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kolhorn vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Kolhorn? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is ideaal tegen hevige zon. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handige keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Kolhorn (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-kolhorn

Zonnescherm laten plaatsen in Kolhorn

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kolhorn middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kolhorn en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De specialist monteert het zonneschermen of de jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het netjes is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kolhorn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Kolhorn is praktisch om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse modellen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot €2825. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest handige types.

Nieuwe terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Middels de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties liggen zo tussen de €900 tot wel €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten liggen tussen de €425 – €1200.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Kolhorn is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Ook schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Kolhorn.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van huizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €620 en €1875.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kolhorn: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 en €975. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 – €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kolhorn: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en huiselijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met prijzen van €105 tot wel €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijzen van €57,5 tot €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kolhorn: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. hout, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op onkosten van €80 tot wel €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals kunststof, stof, pvc, aluminium, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Kolhorn op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten starten bij gemiddeld €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kolhorn zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kolhorn in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€825 – €2150
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€385 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €160
Lamellen250 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €380
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kolhorn. In het overzicht hierna vind je informatie over de grootste merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma & Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Novoferm en Dickson, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Swela, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Kolhorn? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook montagebedrijven en winkels in Anna Paulowna, Barsingerhorn en Breezand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die rijmt met jouw stijl. We beschrijven nu de meest gekochte soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Kolhorn?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een normaal rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €785). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale kosten hangen af van: type systeem, de maximale breedte, soort bediening, het soort materiaal, prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Kolhorn?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Kolhorn. Hierbij komt er een deskundige vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten op de juiste manier ophangen. Zo heb je gegarandeerd goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1767

Plaats een reactie