Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kreileroord vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kreileroord? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. De tarieven starten bij zo’n €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn enorm veel diverse modellen. Op deze pagina bieden we een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien delen we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Kreileroord (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-kreileroord

Zonnescherm laten plaatsen in Kreileroord

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kreileroord door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het systeem op de juiste manier aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Kreileroord en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De montage-specialist monteert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kreileroord

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kreileroord wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel kleuren en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot wel €2550. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest handige producten.

De beste terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De kosten schommelen tussen de €925 tot zo’n €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €450 tot wel €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Kreileroord is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen zo tussen de €250 – €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen bedragen tussen de €350 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Kreileroord.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven variëren tussen de €670 tot zo’n €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een fijne temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Kreileroord: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties liggen tussen de €390 en €950. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest gekochte types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te installeren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €57,50 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kreileroord: heel simpel zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met onkosten van €95 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan tarieven van €60 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Kreileroord: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen als bijv. aluminium, PVC, hout, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €85 oplopend tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, stof, bamboe, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kreileroord voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij circa €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kreileroord zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 hangen af van diverse factoren: het type model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kreileroord in juli 2024.

Model zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2125
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1075
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €165
Lamellen250 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen120 cm breed€110 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kreileroord. In het volgende blokje bekijk je een toelichting op de grootste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach en Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Bece, Roma, Weinor, Deponti & Milano, Dickson, Sunway, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Kreileroord? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Barsingerhorn, Slootdorp en Haringhuizen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het type raam, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te koop is in veel kleuren, modellen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Kreileroord?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €250 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een basis rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kreileroord?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Kreileroord. Er komt dan een capabele montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de producten fatsoenlijk bevestigen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1773

Plaats een reactie