Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Slootdorp vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Slootdorp? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke oplossing. Via deze website check je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien verstrekken we een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Slootdorp en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-slootdorp

Zonnescherm laten plaatsen in Slootdorp

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Slootdorp via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist aangesloten wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Slootdorp en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De vakman monteert het knikarmscherm of gordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Slootdorp

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Slootdorp is zeer handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in talloze materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot €2575. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne keuzes.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven bij de muren. Noemenswaardig: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen komen uit tussen de €825 – €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten komen uit tussen de €450 tot €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Slootdorp is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €275 tot €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Te integreren in het kozijn.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €310 – €1425 voor rolluiken bestellen in Slootdorp.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven variëren tussen de €680 tot zo’n €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Slootdorp: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 en €975. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in veel kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €60,00 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Slootdorp: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een tarief van €115 tot +/- €425.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een prijskaartje van €60 tot +/- €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Slootdorp: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit tientallen vormen en materialen zoals o.a. hout, PVC, kunststof, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een prijskaartje van €67,5 tot €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, aluminium, stof, pvc, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Slootdorp in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen starten bij gemiddeld €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Slootdorp zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Breed inzetbaar: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere onderdelen: het type product, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder verstrekken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Slootdorp in mei 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€855 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€375 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€285 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €140
Lamellen180 x 180 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Slootdorp. In de volgende tabel tonen wij een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, IKEA & Formido, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Deponti, Roma, Husol, Novoferm en Copaco, Schlappi, Swela, Milano, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Slootdorp? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel tonen wij contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook monteurs en winkels in Haringhuizen, Middenmeer en Wieringerwerf.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de raamgrootte, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, dessins en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Slootdorp?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Screens €265 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €830). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, prints en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Slootdorp?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Slootdorp. In dat geval komt in gespecialiseerde expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het systeem op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met stang of band is werkbaar, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1774

Plaats een reactie