Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wieringerwerf vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Wieringerwerf? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een markies is zeer handig om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse toepassingen. Via deze website verstrekken we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij bieden we de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Wieringerwerf en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-wieringerwerf

Zonnescherm laten plaatsen in Wieringerwerf

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wieringerwerf door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wieringerwerf en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist installeert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Test of alles juist is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Wieringerwerf

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wieringerwerf is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel producten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot wel €2500. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest moderne types.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hierdoor is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen variëren tussen de €925 tot wel €2025.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €400 – €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Wieringerwerf is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen zo tussen de €275 en €1100.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €330 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Wieringerwerf.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de sfeer van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten komen uit tussen de €720 tot €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Wieringerwerf: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €380 en €925. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest populaire types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in talloze designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €47,50 tot €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wieringerwerf: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en unieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een tarief van €100 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met kosten van €47,5 tot zo’n €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wieringerwerf: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, hout, PVC, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met prijzen van €77,5 oplopend tot €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, stof, bamboe, pvc. Praktisch voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten vanaf €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wieringerwerf met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wieringerwerf zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het type model, type materiaal, de maximale breedte en de bediening. In het volgende schema vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wieringerwerf in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€810 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€385 – €1325
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €140
Lamellen200 x 200 cm€70 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €220
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €320
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wieringerwerf. In de tabel hierna delen we een toelichting op de meest verkochte merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis, Gamma en Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Check ook: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Roma en Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Wieringerwerf? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema delen we gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook montagebedrijven en winkels in Kolhorn, Kreileroord en Barsingerhorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, modellen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Wieringerwerf?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €200 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €800). Overige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Wieringerwerf?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Wieringerwerf. Hierbij komt er een ervaren professional die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het model goed ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is acceptabel, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1770, 1771

Plaats een reactie