Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Middenmeer vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Middenmeer? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Daarnaast win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende toepassingen. Via deze website check je een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Middenmeer en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-middenmeer

Zonnescherm laten plaatsen in Middenmeer

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Middenmeer door een goede zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest moderne manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Middenmeer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. De vakman plaatst het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals besproken. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Middenmeer

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Middenmeer werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele artikelen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €200 t/m €2525. In het volgende gedeelte bespreken we de beste toepassingen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €875 – €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Middenmeer is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen tussen de €375 – €1000.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Genieten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten liggen zo tussen de €320 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Middenmeer.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties komen uit tussen de €650 tot €1725.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Middenmeer: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen variëren tussen de €340 – €800. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in honderden soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, waterafstotende, verduisterende, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijzen liggen tussen de €57,50 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Middenmeer: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht onkosten van €105 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €52,5 tot +/- €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Middenmeer: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen vormen en materialen zoals onder andere stof, PVC, hout, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €70 oplopend tot €280.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals stof, bamboe, kunststof, pvc, hout. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Middenmeer in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen. Kooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Middenmeer geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: de productcategorie, de materiaaltypes, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Middenmeer in april 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2375
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €140
Lamellen250 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Welke winkelier heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Middenmeer. In het schema hierna bieden wij een toelichting op de populairste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Praxis en Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Roma, Bece, Toppoint, Husol, Deponti, Novoferm en Schlappi, Dickson, Swela, Copaco, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Hollands Kroon

Goedkope zonwering kopen in Middenmeer? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en showrooms in Wieringerwerf, Hippolytushoef en Kreileroord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in verschillende kleuren, motiefjes en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Middenmeer?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €750. Screens €245 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een basis rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €840). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, de afmetingen, bediening, de materiaalsoort, designs en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Middenmeer?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Middenmeer. Er komt dan een gespecialiseerde installateur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de expert het systeem op de juiste manier monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen starten bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1775

Plaats een reactie