Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kloosterzande vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Kloosterzande? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Je laat dit al plaatsen vanaf €95,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om je woning koel te houden. Daarnaast win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse systemen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Kloosterzande en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-kloosterzande

Zonnescherm laten plaatsen in Kloosterzande

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kloosterzande door een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en handigste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kloosterzande en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de specialisten. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Controleer of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Kloosterzande

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kloosterzande is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €200 – €2525. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest bekende producten.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Advies: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen variëren tussen de €875 tot zo’n €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale tarieven bedragen tussen de €475 tot wel €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kan goed tegen een stootje.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Kloosterzande is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De totale investeringen schommelen tussen de €400 tot €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €290 – €1500 voor rolluiken bestellen in Kloosterzande.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €650 tot €1925.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kloosterzande: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €340 en €850. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, elektrische en de duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 en €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kloosterzande: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie een tarief van €90 tot +/- €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met prijsindicaties van €65 oplopend tot €165.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Kloosterzande: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten diverse dessins en materialen als onder andere bamboe, hout, stof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met onkosten van €77,5 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. aluminium, pvc, hout, bamboe, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Kloosterzande voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten bij gemiddeld €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Kloosterzande bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, schuifraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal thema’s: de productcategorie, type materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kloosterzande in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€370 – €1400
Screenstot 400 cm breed€245 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €150
Lamellen100 x 50 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €330
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kloosterzande. In het volgende schema vergelijk je informatie over de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA en Bol.com, Kwantum, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Husol, Roma, Toppoint, Weinor en Copaco, Dickson, Lumenguard, Sunway, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Hulst

Goedkope zonwering kopen in Kloosterzande? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bekijk je namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Kuitaart, Walsoorden en Hengstdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die matcht met de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, designs en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Kloosterzande?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €245 op basis van 1 raam. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een instap-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €780). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, motiefjes en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Kloosterzande?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Kloosterzande. In dat geval komt in capabele installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de montagepartner het systeem degelijk vastzetten. Op die manier geniet je altijd van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4587

Plaats een reactie