Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Walsoorden vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Walsoorden? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide uitleg waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Walsoorden en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-walsoorden

Zonnescherm laten plaatsen in Walsoorden

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Walsoorden via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Walsoorden en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De installateur installeert het terrasscherm of de shutters zoals afgesproken. Toets of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Walsoorden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Walsoorden wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €325 tot zo’n €2875. In het stukje hierna bespreken we de meest handige systemen.

Laten plaatsen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties bedragen tussen de €850 tot wel €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Walsoorden is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen komen uit tussen de €375 t/m €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Walsoorden.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het comfort van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €740 t/m €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Walsoorden: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten schommelen tussen de €370 – €850. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €60,00 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Walsoorden: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot +/- €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan onkosten van €65 oplopend tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Walsoorden: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals bijv. PVC, hout, bamboe, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €72,5 tot +/- €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, kunststof, hout, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Walsoorden op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Walsoorden zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Te monteren op: valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In het volgende schema delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Walsoorden in juli 2024.

ZonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€285 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €165
Lamellen150 x 100 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €210
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €380
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Walsoorden. In het volgende blokje tonen wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Praxis & Formido, Bol.com, FonQ, Kwantum, Wehkamp.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm, Weinor, Husol & Sunway, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Milano, Copaco.

Zonwering experts in regio van Hulst

Goedkope zonwering kopen in Walsoorden? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vind je ook montagepartners en verkooppunten in Hengstdijk, Ossenisse en Lamswaarde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de beste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Walsoorden?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een standaard rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €815). Overige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, materiaalgebruik, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Walsoorden?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Walsoorden. Er komt dan een gediplomeerde expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner de zonwering juist vastzetten. Met deze klusservice geniet je altijd van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4588

Plaats een reactie