Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ossenisse vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Ossenisse? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Buitenzonwering zoals een markies werkt het beste om je woning koel te houden. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn tientallen diverse producten. Via onze site bieden we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop bieden we de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Ossenisse en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-ossenisse

Zonnescherm laten plaatsen in Ossenisse

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ossenisse middels een lokale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je razendsnel specialisten in de gemeente. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ossenisse en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of de plissés op de gewenste manier. Controleer of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Ossenisse

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ossenisse is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot €2575. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest moderne keuzes.

Kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De normale prijzen bedragen tussen de €925 tot €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €475 – €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kosten en pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Ossenisse is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €375 t/m €1100.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Nieuwe rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijzen komen uit tussen de €290 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Ossenisse.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven liggen tussen de €660 tot wel €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in huis via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ossenisse: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen schommelen tussen de €360 – €800. In het stukje hieronder bespreken we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, verduisterende, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €50,00 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ossenisse: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en unieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €110 tot +/- €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een kostenplaatje van €65 tot wel €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ossenisse: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, stof, bamboe, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een tarief van €82,5 tot wel €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals aluminium, pvc, bamboe, kunststof, hout. Perfect voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijzen starten bij gemiddeld €60 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Ossenisse inclusief plaatsing

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €480 en lopen op tot €890.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ossenisse bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven beginnen bij circa €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Te monteren op: schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type systeem, de materiaalsoort, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel delen we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ossenisse in april 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€845 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1575
Screenstot 4 meter breed€240 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €150
Lamellen250 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €280
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ossenisse. In de tabel hieronder bekijk je details over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti & Dickson, Milano, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Hulst

Goedkope zonwering kopen in Ossenisse? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook installateurs en shops in Lamswaarde, Hoogerheide en Kloosterzande.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, dessins en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ossenisse?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €215 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €765). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, soort bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Ossenisse?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Ossenisse. Dan komt er een ervaren expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het systeem op de juiste manier monteren. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met opwindmechanisme is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4587, 4589

Plaats een reactie