Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogerheide vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Hoogerheide? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is zeer handig om zonnestralen te weren. Vaak behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen diverse soorten. Op deze pagina verstrekken we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens delen we gemiddelde tarieven en adressen van diverse zonwering specialisten in Hoogerheide en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hoogerheide

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogerheide

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogerheide via een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de gemeente. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hoogerheide en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De professional levert het uitvalscherm of de plissés zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Hoogerheide

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hoogerheide werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2500. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest bekende producten.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Advies: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €925 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen komen uit tussen de €400 en €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hoogerheide is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €400 tot zo’n €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Hoogerheide.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van (bedrijfs)panden. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De kosten bedragen tussen de €680 – €1725.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hoogerheide: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €300 – €800. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest gekochte opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €45,00 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogerheide: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op kosten van €55 oplopend tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hoogerheide: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Het aanbod bestaat uit oneindig veel kleuren en materialen zoals o.a. hout, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een tarief van €65 tot wel €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals bamboe, stof, hout, kunststof, pvc. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogerheide op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij om en nabij de €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €850.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoogerheide zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal onderdelen: het artikel, type materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. Hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoogerheide in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1175
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1225
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €145
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hoogerheide. In de volgende tabel vind je een aanvulling op de meest verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, IKEA & Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Bece, Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti, Weinor en Milano, Copaco, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Woensdrecht

Goedkope zonwering kopen in Hoogerheide? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook monteurs en bedrijven in Kloosterzande, Huijbergen en Walsoorden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekozen zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hoogerheide?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €275 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je ongeveer €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €765). Overige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €130 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, het formaat, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleur en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Hoogerheide?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Hoogerheide. Er komt dan een capabele montagepartner die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman de zonwering juist vastzetten. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4630, 4631, 4641

Plaats een reactie