Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Jansteen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Sint Jansteen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze delen we de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Sint Jansteen en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-sint-jansteen

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Jansteen

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Jansteen door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker de installatie fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Sint Jansteen en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman plaatst het terrasscherm of de shutters zoals overeengekomen. Toets of het product goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Sint Jansteen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sint Jansteen werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 – €2600. In het volgende gedeelte bespreken we de meest praktische modellen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €875 tot €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 t/m €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Sint Jansteen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven schommelen tussen de €400 tot €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven variëren tussen de €340 en €1450 voor rolluiken bestellen in Sint Jansteen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het huis. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €640 en €1750.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Sint Jansteen: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven komen uit tussen de €340 en €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, dakraam en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €47,50 – €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Jansteen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan prijsindicaties van €100 tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op tarieven van €62,5 tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Sint Jansteen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel vormen en materialen als o.a. hout, bamboe, stof, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals aluminium, bamboe, hout, pvc, stof. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Jansteen in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen starten bij om en nabij de €490 en kunnen oplopen tot €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Sint Jansteen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het type systeem, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In het schema hierna bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sint Jansteen in juli 2024.

Model zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €160
Lamellen250 x 150 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €340
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sint Jansteen. In het overzicht hierna verstrekken we details over de meest bekende merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach en Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Bece, Deponti, Toppoint, Novoferm, Roma en Swela, Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Hulst

Goedkope zonwering kopen in Sint Jansteen? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna tref je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker ontdek je ook montagebedrijven en winkels in Sas van Gent, Kapellebrug en Philippine.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest bestelde zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: het type raam, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sint Jansteen?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Zonnescreens €290 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €625). Een normaal rolluik kost €490. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €775). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, het formaat, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, prints en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Sint Jansteen?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Sint Jansteen. Er komt dan een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het product vakkundig installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van ideale zonnewering, garantie en nazorg en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4564

Plaats een reactie