Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kaag en Braassem vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Kaag en Braassem? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is ideaal om de zon en warmte te weren. Soms creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn de wereld aan afzonderlijke modellen. Via deze website bieden we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens verstrekken we de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Kaag en Braassem (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-kaag-en-braassem

Zonnescherm laten plaatsen in Kaag en Braassem

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Kaag en Braassem door een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kaag en Braassem en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De vakman plaatst de screens of gordijnen zoals besproken. Loop na of alles juist is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Kaag en Braassem

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kaag en Braassem wordt gekocht door mensen om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele systemen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot wel €2500. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest bekende producten.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Advies: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €875 tot zo’n €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen komen uit tussen de €375 tot wel €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Kaag en Braassem is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten liggen zo tussen de €225 tot €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten liggen tussen de €250 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Kaag en Braassem.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van exclusieve woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale prijzen bedragen tussen de €640 tot €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Kaag en Braassem: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €340 – €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €47,50 – €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kaag en Braassem: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een luxueuze en unieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie prijzen van €100 tot +/- €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met tarieven van €47,5 tot zo’n €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kaag en Braassem: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen als o.a. kunststof, aluminium, stof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een prijs van €72,5 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals pvc, bamboe, kunststof, stof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven starten bij gemiddeld €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Kaag en Braassem in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Kaag en Braassem zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, hordeur. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €65 en lopen op tot €725.

 • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei aspecten: het type model, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Kaag en Braassem in april 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€800 – €2125
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€355 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €170
Lamellen100 x 50 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen140 cm breed€110 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kaag en Braassem. Hierna bekijk je een toelichting op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Gamma & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Ook interessant: Bece, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol, Deponti & Milano, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Sunway, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Kaag en Braassem? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkooppunten in Zoeterwoude, Oegstgeest en Leiden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de meest gekozen soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, dessins en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Kaag en Braassem?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €255 per raam. Bij een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €600). Een basis rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €755). Gunstiger geprijsde keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kaag en Braassem?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Kaag en Braassem. In die situaties komt een deskundige professional die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het product juist aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met slinger is werkbaar, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2480, 2481Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie