Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijpwetering vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Rijpwetering? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed tegen hevige zon. Eveneens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit bijzonder veel diverse producten. Via deze website delen we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop check je gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Rijpwetering en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-rijpwetering

Zonnescherm laten plaatsen in Rijpwetering

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijpwetering middels een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste wijze opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk model geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Rijpwetering en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de installateurs. De installateur levert het uitvalscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Rijpwetering

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rijpwetering is heel erg handig om de zon en warmte te weren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere modellen zoals rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in allerlei designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 tot €2675. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €900 t/m €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties variëren tussen de €475 tot zo’n €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Rijpwetering is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De kosten schommelen tussen de €200 tot zo’n €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het comfort van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties liggen tussen de €250 – €1425 voor rolluiken bestellen in Rijpwetering.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van huizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen schommelen tussen de €680 tot €1700.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rijpwetering: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €370 tot €850. In deze koopgids lees je informatie over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, elektrische, verduisterende en de duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €47,50 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rijpwetering: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijsindicaties van €100 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een prijs van €52,5 tot wel €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Rijpwetering: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. PVC, stof, hout, aluminium, kunststof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een tarief van €77,5 tot wel €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. kunststof, aluminium, pvc, bamboe, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €80 en lopen op tot €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Rijpwetering op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Rijpwetering bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, lamellenhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere keuzes: het artikel, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In het volgende schema delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rijpwetering in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€280 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen100 x 50 cm€50 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €210
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Rijpwetering. In de onderstaande tabel verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo & Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp.
 • Ook interessant: Novoferm, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Toppoint en Swela, Milano, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Kaag en Braassem

Goedkope zonwering kopen in Rijpwetering? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site vind je ook montagebedrijven en bedrijven in Warmond, Nieuwe Wetering en Roelofarendsveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in meerdere kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Rijpwetering?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €255 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €790). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, designs en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Rijpwetering?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Rijpwetering. In dat geval komt in lokale monteur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het model vakkundig installeren. Zo geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2375

Plaats een reactie