Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rijnsburg vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Rijnsburg? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan immens veel afzonderlijke producten. Op dit platform vind je een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij geven we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Rijnsburg (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-rijnsburg

Zonnescherm laten plaatsen in Rijnsburg

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Rijnsburg via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Rijnsburg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Test of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Rijnsburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Rijnsburg is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2800. In onderstaande alinea behandelen we de meest handige producten.

Het kopen van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het scherm kan kapot waaien bij wind. De prijzen liggen tussen de €925 t/m €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen zo tussen de €300 tot €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Rijnsburg is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen bedragen tussen de €325 t/m €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Rijnsburg.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten komen uit tussen de €740 – €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Rijnsburg: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €360 tot €975. Bijgaand geven we een toelichting op de meest bestelde types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De prijzen liggen tussen de €55,00 – €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Rijnsburg: voor iedereen zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot zo’n €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan prijzen van €65 tot €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Rijnsburg: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit tientallen soorten en materialen zoals onder andere kunststof, aluminium, bamboe, hout, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan kosten van €77,5 tot zo’n €270.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, pvc, hout, aluminium. Geschikt voor grote ramen en passen perfect bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rijnsburg direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten vanaf €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Rijnsburg zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, plissé hor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei opties: het artikel, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Rijnsburg in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2325
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1600
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€50 – €140
Lamellen200 x 250 cm€45 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Rijnsburg. In het schema hierna bespreken we een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA en Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Husol & Lumenguard, Copaco, Schlappi, Milano, Dickson, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Katwijk

Goedkope zonwering kopen in Rijnsburg? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en winkels in De Zilk, Leidschendam en Noordwijkerhout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de beste zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Rijnsburg?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €240 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je om en nabij de €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €755). Alternatieve opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 op basis van één kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleuren en plaatsingskosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Rijnsburg?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Rijnsburg. In dat geval komt in gespecialiseerde vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product volgens de documentatie vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van optimale zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2230, 2231, 2232

Plaats een reactie