Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Zilk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in De Zilk? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is al verkrijgbaar voor €90,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om de zon buitenshuis te houden. Eveneens geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform vind je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in De Zilk (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-de-zilk

Zonnescherm laten plaatsen in De Zilk

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in De Zilk middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product juist gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit De Zilk en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst het terrasscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in De Zilk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Zilk wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse artikelen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot wel €2700. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest geziene types.

Informatie en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Belangrijk: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen tussen de €825 en €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven liggen tussen de €325 tot €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in De Zilk is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven schommelen tussen de €200 – €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven bedragen tussen de €370 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in De Zilk.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Investeren in markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties bedragen tussen de €740 t/m €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie De Zilk: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €340 tot €850. In deze koopgids behandelen we de meest interessante opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €55,00 en €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Zilk: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een warme en brocante ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijsindicaties van €95 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot wel €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën De Zilk: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit oneindig veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €85 oplopend tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, hout, stof, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in De Zilk voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in De Zilk zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen beginnen bij €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, valraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van diverse zaken: het model, de materiaalkeuze, het formaat en handmatige of elektrische bediening. Hieronder tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Zilk in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2300
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €150
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in De Zilk. Hierna vind je een toelichting op de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, IKEA en Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Weinor, Novoferm, Husol, Bece, Toppoint, Deponti & Sunway, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Noordwijk

Goedkope zonwering kopen in De Zilk? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bekijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en bedrijven in Kaag, Noordwijkerhout en Lisserbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We delen nu de meest praktische soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, stoffen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in De Zilk?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De geschatte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €230 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een standaard rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €800). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in De Zilk?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in De Zilk. Hierbij komt een capabele expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm degelijk ophangen. Zo profiteer je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, draaiknop, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2190, 2191

Plaats een reactie