Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordwijkerhout vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Noordwijkerhout? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een markies is geschikt om zonnestralen te weren. Mogelijk realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse producten. Op dit platform vind je een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens geven we gemiddelde tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Noordwijkerhout en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-noordwijkerhout

Zonnescherm laten plaatsen in Noordwijkerhout

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordwijkerhout door een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles juist geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Noordwijkerhout en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het installatiebedrijf. De installateur levert het knikarmscherm of de plissés op de gewenste manier. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Noordwijkerhout

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Noordwijkerhout is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en formaten. De kosten variëren tussen de €500 tot wel €2925. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest populaire types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten variëren tussen de €825 t/m €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Noordwijkerhout is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties bedragen tussen de €300 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Noordwijkerhout.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen tussen de €750 – €1850.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Noordwijkerhout: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €340 – €950. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €47,50 en €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordwijkerhout: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijs van €115 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een prijs van €52,5 oplopend tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Noordwijkerhout: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als o.a. aluminium, hout, kunststof, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een kostenplaatje van €80 tot +/- €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, aluminium, hout, stof, bamboe. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Noordwijkerhout professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen starten bij om en nabij de €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €920.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Noordwijkerhout zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten bij gemiddeld €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Te monteren op: uitzetraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: de productcategorie, het soort materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende blokje bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Noordwijkerhout in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2250
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€395 – €1275
Screenstot 4 meter breed€260 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1200
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €165
Lamellen250 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €360
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Noordwijkerhout. In de onderstaande tabel tref je details over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma en Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Bece, Weinor, Novoferm, Husol & Dickson, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Noordwijk

Goedkope zonwering kopen in Noordwijkerhout? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en verkooppunten in Lisserbroek, Voorhout en Sassenheim.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We delen nu de meest ideale soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Noordwijkerhout?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €225 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €780). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €125 per raampartij). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Noordwijkerhout?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Noordwijkerhout. Hierbij komt een gediplomeerde expert die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner het systeem fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van goede zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger is op zich ok, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2191, 2210, 2211, 2212

Plaats een reactie