Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Valkenburg vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Valkenburg? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Het is er al vanaf €65,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende modellen. Via deze website geven we een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast geven we de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Valkenburg en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-valkenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Valkenburg

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Valkenburg via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het geheel juist gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Valkenburg en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De monteur monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Valkenburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Valkenburg is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €325 t/m €2675. In onderstaande alinea beoordelen we de meest populaire modellen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via de vaste knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 en €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen zo tussen de €400 – €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Valkenburg biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties komen uit tussen de €250 tot €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten bedragen tussen de €300 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Valkenburg.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het huis. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties variëren tussen de €710 tot wel €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Valkenburg: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten liggen zo tussen de €350 en €975. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €52,50 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Valkenburg: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een kostenplaatje van €105 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een tarief van €47,5 oplopend tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Valkenburg: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit mega veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €75 tot +/- €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Geschikt voor lange / grote ramen en bij een rustig en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Valkenburg vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, ronde ramen, uitzetramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen starten vanaf €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Valkenburg geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende keuzes: het type systeem, het soort materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Valkenburg in september 2022.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2025
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €330
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Valkenburg. In het volgende blokje bieden wij een toelichting op de grootste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Karwei en Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Husol, Bece, Toppoint, Roma, Weinor, Novoferm en Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Katwijk

Goedkope zonwering kopen in Valkenburg? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna vergelijk je namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Elkenrade, Schin op Geul en Vijlen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Dumont Alu Bouw BVTentstraat 836291 BEVaals
MAXX WorldwideSibbergrubbe 286301 AAValkenburg
Sanden Interieur van deJan Deckerstraat 76301 GXValkenburg
Thewissen Montage en ServiceDwarsstraat 16271 CWGulpen
Fonima ZonweringAan de Fremme 196269 BKMargraten
Samenvatting van zonwering leveranciers in Katwijk (september 2022).

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de staat van de gevels en het kozijn en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Valkenburg?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De verwachte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €270 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €785). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, designs en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Valkenburg?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Valkenburg. Hierbij komt er een lokale expert die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur de producten op de goede manier installeren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 2235, 6300

Plaats een reactie