Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudendijk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Oudendijk? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om zonnestralen te weren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Oudendijk en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oudendijk

Zonnescherm laten plaatsen in Oudendijk

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudendijk door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oudendijk en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang offerte van raambekleders in Oudendijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oudendijk werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende producten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot wel €2500. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire toepassingen.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €925 tot wel €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €400 tot wel €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Oudendijk is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De onkosten schommelen tussen de €400 tot zo’n €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €370 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Oudendijk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven bedragen tussen de €710 – €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oudendijk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Soms brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €360 en €850. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in meerdere dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €50,00 – €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudendijk: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijsindicaties van €105 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een kostenplaatje van €50 tot zo’n €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oudendijk: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel soorten en materialen als PVC, stof, bamboe, aluminium, hout. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met onkosten van €72,5 tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals stof, bamboe, aluminium, pvc, kunststof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oudendijk in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten vanaf €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudendijk bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €675.

 • Geschikt voor o.a.: draairaam, valraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende thema’s: het artikel, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudendijk in juli 2024.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€870 – €2325
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1425
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €310
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oudendijk. In het overzicht hierna verstrekken we een overzicht met de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Praxis en Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Husol, Toppoint, Bece, Novoferm en Dickson, Sunway, Swela, Schlappi, Milano, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Oudendijk? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook montagepartners en verkooppunten in Lutjebroek, Avenhorn en Westwoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Oudendijk?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €550. Zonnescreens €270 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €830). Budget keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de maximale lengte, soort bediening, type materiaal, kleuren en prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oudendijk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Oudendijk. Hierbij komt een ervaren montagepartner die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product fatsoenlijk ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1631

Plaats een reactie