Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Koggenland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Koggenland? Zonwering is er voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via deze website delen we een gratis keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Ook bieden we de huidige tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Koggenland en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-koggenland

Zonnescherm laten plaatsen in Koggenland

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Koggenland middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het systeem juist gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest actuele oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Koggenland en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De vakman plaatst het zonneschermen of de plissés zoals gewenst. Controleer of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Koggenland

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Koggenland is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in diverse kleuren en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 t/m €2650. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest bekende systemen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten schommelen tussen de €450 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Zeer windbestendig.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Koggenland is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €250 tot €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Uitleg over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties schommelen tussen de €300 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Koggenland.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Enorm lange levensduur.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Ze hebben invloed op het karakter van van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen komen uit tussen de €740 – €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Koggenland: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten bedragen tussen de €370 en €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in veel designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €55,00 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Koggenland: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €105 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot zo’n €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Koggenland: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals onder andere PVC, bamboe, kunststof, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot wel €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Koggenland in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten vanaf €470 en kunnen oplopen tot €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Koggenland bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het type model, type materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In de tabel hierna delen we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Koggenland in mei 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€855 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€60 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Koggenland. In de onderstaande tabel tonen wij informatie over de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo & FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Roma, Deponti, Bece, Novoferm, Weinor & Sunway, Swela, Dickson, Copaco, Lumenguard, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Koggenland? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook montagepartners en verkooppunten in Medemblik, Drechterland en Stede Broec.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, modellen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Koggenland?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijsindicaties tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €220 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een normaal rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €125 per kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Koggenland?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Koggenland. Dan komt er een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert het model volgens de documentatie bevestigen. Dankzij deze service ben je zeker van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens komen uit rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1652Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie