Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ammerstol vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Ammerstol? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens bieden we gemiddelde kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Ammerstol en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-ammerstol

Zonnescherm laten plaatsen in Ammerstol

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ammerstol middels een betrouwbare zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat alles goed opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Ammerstol en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals gewenst. Check of het netjes is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Ammerstol

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ammerstol is heel erg handig om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende artikelen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 en €2875. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest moderne types.

Tips voor knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven schommelen tussen de €800 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €300 – €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Ammerstol is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 tot wel €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten monteren van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven bedragen tussen de €370 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Ammerstol.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van huizen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €630 tot wel €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ammerstol: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 en €900. Bijgaand beoordelen we de meest aantrekkelijke systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ammerstol: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot +/- €350.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan kosten van €65 tot wel €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Ammerstol: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel dessins en materialen zoals hout, stof, PVC, bamboe, kunststof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een prijs van €82,5 oplopend tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, pvc, kunststof, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij circa €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ammerstol voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij €490 en lopen op tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ammerstol zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, vast raam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei aspecten: het type product, het soort materiaal, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ammerstol in april 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1625
Screenstot 400 cm breed€245 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €260
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Ammerstol. In de tabel hieronder bespreken we details over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo en Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm & Schlappi, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Ammerstol? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site kom je ook in contact met fabrikanten en verkopers in Haastrecht, Schoonhoven en Vlist.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering hangt af van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, dessins en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Ammerstol?

De uitgaven voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Screens €210 op basis van 1 raam. Bij een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €775). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 per raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, de materiaalsoort, kleur en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ammerstol?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Ammerstol. Hierbij komt een ervaren professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem op de goede manier aanbrengen. Met deze klusservice ben je zeker van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2865

Plaats een reactie