Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Haastrecht vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Haastrecht? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook bieden we een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Haastrecht (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-haastrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Haastrecht

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Haastrecht middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Haastrecht en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of het netjes is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Haastrecht

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Haastrecht werkt erg goed om je woning wat te verkoelen. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €2750. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de beste systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €900 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten bedragen tussen de €300 tot €1250.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Haastrecht is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen tussen de €225 – €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €320 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Haastrecht.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten liggen zo tussen de €660 tot zo’n €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Haastrecht: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten variëren tussen de €300 tot €975. In het onderstaande stuk delen we veel info over de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te monteren, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, verduisterende, transparante, elektrische, dakraam, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Haastrecht: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een speelse en landelijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijzen van €95 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een kostenplaatje van €60 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Haastrecht: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijv. hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €85 tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals hout, aluminium, stof, kunststof, pvc. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Haastrecht in alle vormen en maten

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsindicaties beginnen bij circa €410 en kunnen oplopen tot €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Haastrecht zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type systeem, de materiaaltypes, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Haastrecht in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€815 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€380 – €1625
Screens100 cm – 300 cm breed€265 – €1000
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €155
Lamellen200 x 200 cm€75 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Haastrecht. In de volgende tabel bieden wij details over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, IKEA, Gamma, Hornbach & Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ, Kwantum.
 • Check ook: Toppoint, Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Bece & Dickson, Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Haastrecht? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook leveranciers en winkels in Stolwijk, Vlist en Berkenwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering heeft te maken met: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in diverse kleuren, vormen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Haastrecht?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €260 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je om en nabij de €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €830). Budget opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €105 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, designs en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Haastrecht?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Haastrecht. Hierbij komt een deskundige montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het model op de juiste wijze installeren. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2808, 2850, 2851

Plaats een reactie