Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlist vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Vlist? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Het is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een screen werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende oplossing. Via deze website vind je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens vind je de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Vlist en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-vlist

Zonnescherm laten plaatsen in Vlist

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlist middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de goede manier gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Vlist en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de monteurs. De professional hangt het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Inzicht in de kosten van raambekleders in Vlist

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Vlist is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €200 tot zo’n €2925. In het stukje hierna behandelen we de meest praktische oplossingen.

Offerte voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen komen uit tussen de €900 t/m €2100.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten bedragen tussen de €300 tot wel €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Vlist is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen komen uit tussen de €375 t/m €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten liggen tussen de €340 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Vlist.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven komen uit tussen de €660 en €1925.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Vlist: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen tussen de €330 – €900. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in meerdere dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei types zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €55,00 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlist: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een tarief van €95 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een prijskaartje van €65 tot wel €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Vlist: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als o.a. bamboe, hout, kunststof, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 tot €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. aluminium, kunststof, pvc, hout, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten vanaf €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vlist op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Vlist geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, rolhor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten vanaf €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Te monteren op: draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 3 maart 2024 worden gecalculeerd via allerlei factoren: het soort product, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. Hierna vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vlist in maart 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1275
Screenstot 4 meter breed€275 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1200
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vlist. In de tabel hieronder bieden wij een toelichting op de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Weinor, Roma, Bece, Deponti, Novoferm & Copaco, Swela, Milano, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Vlist? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna tref je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen ze je advies geven. Op deze site vind je ook montagepartners en showrooms in Berkenwoude, Bergambacht en Gouderak.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Vlist?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €205 op basis van één kozijn. Kies je voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €780). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €110 per raampartij). De totale kosten zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, soort bediening, het materiaal, prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Vlist?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Vlist. Hierbij komt een gespecialiseerde monteur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het model vakkundig bevestigen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2855

Plaats een reactie