Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Moordrecht vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Moordrecht? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit gigantisch veel verschillende modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze vind je de huidige tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Moordrecht en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-moordrecht

Zonnescherm laten plaatsen in Moordrecht

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Moordrecht middels een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Moordrecht en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de vakmannen. De specialist hangt het zonneschermen of de shutters op de gewenste manier. Loop na of het product goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Moordrecht

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Moordrecht werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel producten zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €425 tot wel €2675. In de keuzegids hieronder beoordelen we de meest bekende types.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De normale tarieven bedragen tussen de €850 tot €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €375 tot wel €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Moordrecht komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 – €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte prijzen schommelen tussen de €290 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Moordrecht.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de ambiance van de woning. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De totale investeringen schommelen tussen de €660 t/m €1650.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Moordrecht: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €800. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te monteren, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in velerlei kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Men biedt allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €55,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Moordrecht: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan onkosten van €105 tot wel €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je verschillende systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot zo’n €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Moordrecht: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals aluminium, hout, kunststof, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op tarieven van €67,5 oplopend tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van kunststof, hout, bamboe, aluminium, pvc. Ideaal voor grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Moordrecht voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten vanaf €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Moordrecht zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het artikel, de materiaaltypes, de afmeting en afwerking plus bediening. In de volgende tabel bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Moordrecht in juli 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1250
Screenstot 4 meter breed€270 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€280 – €1275
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Moordrecht. In de tabel hieronder bekijk je informatie over de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, IKEA en Bol.com, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Bece, Deponti, Roma, Husol, Toppoint, Weinor & Milano, Copaco, Schlappi, Swela, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Zuidplas

Goedkope zonwering kopen in Moordrecht? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en verkooppunten in Zevenhuizen, Stolwijk en Boskoop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in veel kleuren, prints en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Moordrecht?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale onkosten hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €280 per kozijn. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een standaard rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €790). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, het materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Moordrecht?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Moordrecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur de producten juist bevestigen. Met deze klusservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is acceptabel, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2761, 2811, 2840, 2841, 2913

Plaats een reactie