Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gouderak vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Gouderak? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op dit platform verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Gouderak en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-gouderak

Zonnescherm laten plaatsen in Gouderak

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gouderak middels een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het scherm juist aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Gouderak en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist hangt de screens of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Gouderak

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Gouderak is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel systemen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2700. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest handige systemen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven liggen tussen de €800 tot wel €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen komen uit tussen de €475 tot zo’n €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Gouderak is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €300 en €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Gouderak.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de sfeer van woningen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €690 tot €1850.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Gouderak: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten schommelen tussen de €320 tot €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, eenvoudig zelf te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €45,00 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gouderak: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €90 tot €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €62,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Gouderak: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten gigantisch veel modellen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, hout, PVC, bamboe. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie onkosten van €67,5 oplopend tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, hout, bamboe, kunststof. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Gouderak vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten starten vanaf €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Gouderak bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Gouderak in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2025
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €150
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Gouderak. In het overzicht hierna bieden wij een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, IKEA, Gamma, Hornbach & Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Husol, Bece, Deponti, Weinor en Dickson, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Krimpenerwaard

Goedkope zonwering kopen in Gouderak? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook fabrikanten en winkels in Moordrecht, Haastrecht en Stolwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest handige zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Shutters.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: het type raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, stoffen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Gouderak?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €225 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1100. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €755). Alternatieve opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 per raampartij). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Gouderak?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Gouderak. Er komt dan een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten op de juiste manier monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is voldoende, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2830, 2831

Plaats een reactie