Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lieshout vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Lieshout? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €65,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Meestal geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan geweldig veel diverse combinaties. Via deze website bieden we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien verstrekken we de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Lieshout en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lieshout

Zonnescherm laten plaatsen in Lieshout

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lieshout door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product degelijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel specialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lieshout en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De professional levert het knikarmscherm of de duettes op de gewenste manier. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lieshout

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Lieshout is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 en €2575. In de koopgids hierna bespreken we de meest verkochte producten.

Waar kiezen voor terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven liggen tussen de €825 en €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 t/m €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Lieshout is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties schommelen tussen de €250 – €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 en €1475 voor rolluiken bestellen in Lieshout.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Schrikt inbrekers af.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen liggen tussen de €600 en €1700.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Lieshout: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €390 tot €800. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €55,00 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lieshout: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op prijzen van €110 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €55 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Lieshout: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen als hout, aluminium, PVC, stof, kunststof. Met houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €72,5 tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van aluminium, bamboe, pvc, stof, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €50 en lopen op tot €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Lieshout met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Aankooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lieshout zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Breed inzetbaar: valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via velerlei thema’s: het artikel, het gewenste materiaal, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lieshout in mei 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2050
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1550
Screenstot 400 cm breed€275 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €140
Lamellen100 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €310
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lieshout. In het schema hieronder delen we een overzicht met de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, IKEA, Praxis & Formido, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Husol, Deponti, Roma, Weinor, Novoferm, Bece en Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson, Copaco, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Laarbeek

Goedkope zonwering kopen in Lieshout? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema vergelijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook leveranciers en verkooppunten in Heusden, Mariahout en Mierlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest handige zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, stoffen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Lieshout?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €230 per raampartij. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een instap-rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €835). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lieshout?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Lieshout. In die situaties komt een ervaren expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de monteur de producten op de juiste manier monteren. Met deze klusservice geniet je altijd van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5737

Plaats een reactie