Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mariahout vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Mariahout? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een rolluik werkt het beste om de zon en warmte te weren. Meestal creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende oplossing. Via onze site delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook check je een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Mariahout en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-mariahout

Zonnescherm laten plaatsen in Mariahout

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Mariahout middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, extra isolatie, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Mariahout en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De installateur installeert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Mariahout

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Mariahout is het meest effectief om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €2675. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste systemen.

Investeren in terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Middels de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven op het terras. Let op: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €800 en €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 tot zo’n €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Mariahout is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 en €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Praktische rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten bedragen tussen de €340 en €1400 voor rolluiken bestellen in Mariahout.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen komen uit tussen de €610 tot €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Mariahout: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen tussen de €320 tot €975. In het boxje hieronder delen we veel info over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te installeren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €45,00 – €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mariahout: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €105 tot +/- €325.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een tarief van €60 tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Mariahout: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel dessins en materialen als aluminium, PVC, kunststof, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met kosten van €80 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. aluminium, kunststof, hout, pvc, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij circa €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Mariahout voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten vanaf €420. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Mariahout zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei aspecten: het soort model, het materiaal, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mariahout in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €175
Lamellen100 x 50 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Mariahout. In het overzicht hierna tref je details over de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Gamma & Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor & Sunway, Copaco, Swela, Dickson, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Laarbeek

Goedkope zonwering kopen in Mariahout? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook montagepartners en showrooms in Mierlo, Beek en Donk en Aarle-Rixtel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de beste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het type raam, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, vormen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Mariahout?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte kosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Screens €210 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Budget opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €100 per kozijn). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Mariahout?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Mariahout. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm juist installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met stang of band is acceptabel, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5738

Plaats een reactie