Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Laarbeek vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Laarbeek? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Daarbij behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke combinaties. Op dit portaal vind je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop delen we de geschatte kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Laarbeek en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-laarbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Laarbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Laarbeek via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten in de gemeente. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het product. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Laarbeek en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Laarbeek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Laarbeek is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende opties zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 en €2925. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire systemen.

Informatie en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Belangrijk: het schermdoek kan vies worden door regen. De verwachte prijzen variëren tussen de €900 t/m €2150.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten schommelen tussen de €350 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Laarbeek is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten bedragen tussen de €225 – €1150.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven komen uit tussen de €320 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Laarbeek.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van woonhuizen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen komen uit tussen de €720 tot €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Laarbeek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten variëren tussen de €380 en €925. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in honderden soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, transparante, verduisterende, dakraam, waterafstotende, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €65,00 – €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Laarbeek: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Aanbod in mooie stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan kosten van €105 tot wel €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijzen van €60 tot wel €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Laarbeek: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als bijv. stof, PVC, bamboe, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan prijzen van €82,5 tot wel €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals pvc, stof, kunststof, hout, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten bij gemiddeld €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Laarbeek voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €440. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Laarbeek zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei aspecten: het soort model, het soort materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Laarbeek in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€390 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€50 – €170
Lamellen100 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €310
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Laarbeek. In de tabel hieronder tonen wij details over de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach en Kwantum, Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Husol, Roma, Toppoint, Bece, Novoferm, Weinor en Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Sunway, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Laarbeek

Goedkope zonwering kopen in Laarbeek? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bieden wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en winkels in Deurne, Someren en Helmond.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Laarbeek?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €290 per raampartij. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1250. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een standaard rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €765). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het product, het formaat, bediening, het gewenste materiaal, kleuren en prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Laarbeek?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Laarbeek. Hierbij komt een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hierna zal de montagepartner het model volgens de documentatie aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatige installatie met slinger of band werkt prima, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken & schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5738Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie