Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beek en Donk vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Beek en Donk? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Beek en Donk en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-beek-en-donk

Zonnescherm laten plaatsen in Beek en Donk

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Beek en Donk door een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Beek en Donk en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De monteur plaatst het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Controleer of alles juist is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Beek en Donk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Beek en Donk is het meest doeltreffend om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2725. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de beste types.

Informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de speciale knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Advies: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen liggen zo tussen de €850 tot zo’n €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven liggen zo tussen de €325 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Beek en Donk is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De kosten liggen tussen de €270 – €1475 voor rolluiken bestellen in Beek en Donk.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Investeren in markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De prijsindicaties komen uit tussen de €680 – €1775.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Beek en Donk: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €390 – €975. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €57,50 – €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beek en Donk: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 oplopend tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met onkosten van €55 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Beek en Donk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen als bijv. stof, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een tarief van €75 oplopend tot €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, stof, bamboe, aluminium. Perfect voor grote ramen en bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten vanaf €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Beek en Donk met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Beek en Donk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende opties: het model, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Beek en Donk in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2075
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1250
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €160
Lamellen250 x 150 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €230
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Beek en Donk. In het schema hieronder tref je informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei & FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Roma, Deponti, Husol, Bece, Novoferm, Toppoint & Dickson, Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Laarbeek

Goedkope zonwering kopen in Beek en Donk? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook installateurs en shops in Aarle-Rixtel, Vlierden en Lieshout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Beek en Donk?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €235 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €675). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €825). Budget keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Beek en Donk?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Beek en Donk. Hierbij komt er een deskundige vakman die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de montagepartner het systeem fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5740, 5741

Plaats een reactie