Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Landhorst vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Landhorst? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan diverse soorten. Op deze pagina kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Landhorst en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-landhorst

Zonnescherm laten plaatsen in Landhorst

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Landhorst middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en praktische oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Landhorst en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Loop na of het product goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Landhorst

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Landhorst werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze vormen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €400 – €2750. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische oplossingen.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Let op: dit model kan vies worden door regen. De normale prijzen bedragen tussen de €850 tot wel €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 t/m €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Landhorst is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot wel €1125.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten variëren tussen de €350 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Landhorst.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven komen uit tussen de €640 – €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Landhorst: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 en €975. In het stukje hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €52,50 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Landhorst: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan onkosten van €90 tot zo’n €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht kosten van €57,5 oplopend tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Landhorst: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen als bijv. stof, aluminium, PVC, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een tarief van €75 tot wel €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals kunststof, stof, aluminium, pvc, hout. Handig voor brede / grote ramen en bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Landhorst vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen starten bij om en nabij de €480 en lopen op tot €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Landhorst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het type systeem, type materiaal, de maximale breedte en het soort bediening. In de tabel hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Landhorst in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€845 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €150
Lamellen180 x 180 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Landhorst. In de onderstaande tabel tref je een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint en Lumenguard, Schlappi, Dickson, Milano, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Landhorst? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bekijk je bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vergelijk je ook installateurs en winkels in Linden, Wanroij en Oeffelt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Landhorst?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard investeringen vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €235 per raampartij. Kies je voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €785). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Landhorst?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Landhorst. Er komt dan een capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het model goed bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5445

Plaats een reactie