Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wanroij vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Wanroij? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende systemen. Op deze pagina bieden we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast doorzoek je een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Wanroij en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-wanroij

Zonnescherm laten plaatsen in Wanroij

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wanroij via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het scherm fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met bedrijven in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wanroij en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur hangt de screens of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Wanroij

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Wanroij werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere toepassingen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €2725. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Adviezen over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De totale investeringen bedragen tussen de €900 en €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 en €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Wanroij is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €200 tot €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 – €1425 voor rolluiken bestellen in Wanroij.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Tips voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €620 tot zo’n €1650.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Wanroij: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven komen uit tussen de €320 tot €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €57,50 – €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wanroij: heel simpel zelf op te hangen.
 • Aanbod in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €115 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €62,5 tot +/- €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wanroij: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden mega veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, aluminium, PVC, bamboe, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals pvc, kunststof, stof, bamboe, hout. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten bij gemiddeld €55. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wanroij voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wanroij bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, voorzethor, inzethor, hordeur, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij zo’n €72,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Te monteren op: valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere zaken: het soort systeem, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het schema hierna delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wanroij in juli 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€400 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Wanroij. In de tabel hierna vergelijk je een toelichting op de populairste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei & Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Husol, Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti, Weinor en Swela, Copaco, Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Wanroij? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en verkopers in Oeffelt, Rijkevoort en Haps.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We delen nu de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in praktisch alle kleuren, motiefjes en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Wanroij?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De standaard tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €270 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €750). Overige soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleur en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wanroij?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Wanroij. Er komt dan een gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de monteur het product degelijk ophangen. Zo ben je verzekerd van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5446

Plaats een reactie