Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Land van Cuijk vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Land van Cuijk? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en regel je al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende modellen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we de geschatte kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Land van Cuijk (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-land-van-cuijk

Zonnescherm laten plaatsen in Land van Cuijk

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Land van Cuijk via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie juist opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Land van Cuijk en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De vakman monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Land van Cuijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Land van Cuijk is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €2700. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest handige types.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijsindicaties liggen tussen de €800 en €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten variëren tussen de €325 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Land van Cuijk is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten variëren tussen de €325 tot wel €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €290 tot €1250 voor rolluiken bestellen in Land van Cuijk.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van het pand. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte tarieven bedragen tussen de €670 t/m €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Land van Cuijk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €330 – €875. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei soorten zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €65,00 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Land van Cuijk: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een tarief van €65 oplopend tot €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Land van Cuijk: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Je kunt een selectie maken uit tientallen modellen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, kunststof, stof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op tarieven van €67,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, stof, bamboe, pvc, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en matchen goed met een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Land van Cuijk voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Land van Cuijk bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij zo’n €67,5 en kunnen oplopen tot €775.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei thema’s: het soort product, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. Hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Land van Cuijk in mei 2024.

Soort zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2000
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 220 cm€70 – €280
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Land van Cuijk. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma en Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Bece, Deponti, Toppoint, Weinor & Dickson, Swela, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Land van Cuijk? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site bekijk je ook installateurs en winkels in Meierijstad, Gemert-Bakel en Maashorst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kan het al snel 30 graden worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het soort raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Land van Cuijk?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €270 per raampartij. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €765). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Land van Cuijk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Land van Cuijk. Hierbij komt er een lokale installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het systeem op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens starten bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5455Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie