Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Agatha vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Sint Agatha? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal verstrekken we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Sint Agatha (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Minder last van inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-sint-agatha

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Agatha

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Agatha middels een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type product geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sint Agatha en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De professional hangt het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Sint Agatha

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sint Agatha werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 en €2550. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne toepassingen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Disclaimer: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €925 tot €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten komen uit tussen de €475 – €1375.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Sint Agatha biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen schommelen tussen de €225 en €1200.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties variëren tussen de €300 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Sint Agatha.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je vaak bij winkels ziet. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €600 tot €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Sint Agatha: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen schommelen tussen de €350 – €900. In het stukje hieronder beoordelen we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Men biedt diverse varianten zoals transparante, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De onkosten variëren tussen de €60,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Agatha: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €100 oplopend tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €55 tot €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Sint Agatha: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen zoals onder andere PVC, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijzen van €80 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals hout, pvc, aluminium, kunststof, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij zo’n €50 en lopen op tot €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Agatha professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Sint Agatha bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij om en nabij de €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei thema’s: het soort systeem, de materiaaltypes, de afmeting en het soort bediening. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sint Agatha in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€265 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €170
Lamellen180 x 180 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €300
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Sint Agatha. In het volgende schema vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Bece, Weinor, Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm & Copaco, Lumenguard, Dickson, Milano, Swela, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Land van Cuijk

Goedkope zonwering kopen in Sint Agatha? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site vind je ook monteurs en showrooms in Cuijk, Beers en Katwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die rijmt met jouw stijl. We delen nu de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Sint Agatha?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €600. Screens €270 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een instap-rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €785). Betaalbare producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €115 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Sint Agatha?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Sint Agatha. In dat geval komt in deskundige montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het product degelijk monteren. Dankzij deze service profiteer je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5435

Plaats een reactie