Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Landgraaf vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Landgraaf? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Vaak win je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende toepassingen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens verstrekken we een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Landgraaf en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-landgraaf

Zonnescherm laten plaatsen in Landgraaf

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Landgraaf middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Landgraaf en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De montage-specialist levert het uitvalscherm of gordijnen zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Landgraaf

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Landgraaf werkt erg goed om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel kleuren en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 en €2575. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hierdoor is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Noemenswaardig: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten schommelen tussen de €825 tot zo’n €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €475 tot wel €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Landgraaf is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De totale investeringen liggen zo tussen de €225 tot zo’n €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven variëren tussen de €350 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Landgraaf.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan het karakter van van woonhuizen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen schommelen tussen de €600 – €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Landgraaf: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €330 en €800. In de box hieronder behandelen we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €57,50 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Landgraaf: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op tarieven van €90 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijzen van €55 tot zo’n €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Landgraaf: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals o.a. PVC, bamboe, hout, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met een tarief van €77,5 tot €210.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Landgraaf professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €880.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Landgraaf bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €750.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei zaken: het artikel, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het schema hierna bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Landgraaf in februari 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2375
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen200 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Landgraaf. Hierna vind je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, IKEA & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido.
 • Overweeg ook: Deponti, Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Bece en Lumenguard, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Landgraaf

Goedkope zonwering kopen in Landgraaf? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna bieden wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook fabrikanten en shops in Heerlen, Voerendaal en Beekdaelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Landgraaf?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €290 op basis van 1 raam. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €750). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, designs en installatiewerk.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Landgraaf?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Landgraaf. In dat geval komt in ervaren vakman die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product volgens de documentatie vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met een handslinger is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 6370, 6371, 6372, 6373, 6374

Plaats een reactie