Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Voerendaal vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Voerendaal? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €85,00. Professionele buitenzonwering als een markies is praktisch om je woning koel te houden. Ook realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens bieden we de huidige tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Voerendaal en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-voerendaal

Zonnescherm laten plaatsen in Voerendaal

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Voerendaal door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk specialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Voerendaal en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de specialisten. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Voerendaal

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Voerendaal wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2725. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene keuzes.

Nieuwe knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Let op: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen komen uit tussen de €850 t/m €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten variëren tussen de €375 en €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Voerendaal is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten schommelen tussen de €275 – €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten komen uit tussen de €330 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Voerendaal.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Werkt inbraakwerend.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €720 t/m €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Voerendaal: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €360 en €975. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in honderden prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De kosten schommelen tussen de €52,50 en €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Voerendaal: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met tarieven van €110 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een tarief van €60 tot wel €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Voerendaal: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel modellen en materialen zoals bijv. hout, kunststof, PVC, stof, bamboe. Met houten jaloezieën kies je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €65 oplopend tot €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, stof, kunststof, pvc. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Voerendaal voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €440 en lopen op tot €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Voerendaal bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: het soort model, het soort materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. In het schema hierna tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Voerendaal in april 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1250
Screens200 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €140
Lamellen250 x 150 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Voerendaal. In de volgende tabel tonen wij informatie over de meest bekende merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Praxis en FonQ, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti, Roma, Husol en Sunway, Dickson, Swela, Lumenguard, Milano, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Voerendaal

Goedkope zonwering kopen in Voerendaal? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tonen wij adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Simpelveld, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men biedt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Check ook aanvullende info over:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Voerendaal?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €235 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je al snel €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een standaard rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €115 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, type materiaal, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Voerendaal?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Voerendaal. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder raam inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het product fatsoenlijk bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6312, 6367Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie