Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerlen vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Heerlen? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Je laat dit al plaatsen vanaf €75,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnestralen te weren. Daarbij win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende oplossing. Op dit platform kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bekijk je gemiddelde kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Heerlen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-heerlen

Zonnescherm laten plaatsen in Heerlen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerlen via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en praktische keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Heerlen en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het uitvalscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Ga altijd na of de totale constructie correct is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Heerlen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heerlen is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 tot €2750. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de beste toepassingen.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 t/m €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Heerlen is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 en €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €250 tot €1200 voor rolluiken bestellen in Heerlen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten bedragen tussen de €710 en €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Heerlen: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €900. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €50,00 – €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerlen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en authentieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een prijskaartje van €110 tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €60 tot +/- €165.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Heerlen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen als onder andere PVC, aluminium, stof, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijsindicaties van €67,5 oplopend tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, bamboe, stof, pvc, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Heerlen voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij zo’n €480 en lopen op tot €930.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Heerlen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Te monteren op: uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei onderdelen: de productcategorie, het materiaal, de afmeting en het soort bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heerlen in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2300
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€275 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€320 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€80 – €150
Lamellen200 x 200 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heerlen. In het schema hieronder vergelijk je details over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei & Formido, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Check ook: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Bece, Husol en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Heerlen

Goedkope zonwering kopen in Heerlen? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tref je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site kom je ook in contact met monteurs en shops in Brunssum, Simpelveld en Voerendaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bekijk snel meer details over:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering hangt af van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Heerlen?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €245 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een instap-rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €780). Budget soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, bediening, type materiaal, kleuren en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Heerlen?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Heerlen. Er komt dan een gespecialiseerde professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering op de juiste manier bevestigen. Zo profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6400, 6401, 6411, 6412, 6413, 6414, 6415, 6416, 6417, 6418, 6419, 6421, 6422Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie