Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stiens vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Stiens? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €55,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je immens veel diverse modellen. Via onze site vind je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Stiens en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-stiens

Zonnescherm laten plaatsen in Stiens

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Stiens middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel degelijk opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Stiens en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De professional plaatst de screens of de duettes op de gewenste manier. Controleer of het volgens de handleiding is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Stiens

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Stiens is zeer handig om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in talloze materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €350 t/m €2525. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene types.

Investeren in terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Advies: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 tot €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €325 tot wel €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Stiens is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen bedragen tussen de €275 tot €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven variëren tussen de €340 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Stiens.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van woonhuizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte prijzen liggen tussen de €710 tot zo’n €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Stiens: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen tussen de €350 en €900. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, transparante en de duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €65,00 tot €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stiens: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een warme en landelijke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €115 oplopend tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met een prijs van €60 tot +/- €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Stiens: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden oneindig veel modellen en materialen zoals onder andere stof, aluminium, bamboe, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie onkosten van €75 tot €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, hout, aluminium, kunststof, stof. Handig voor hoge / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Stiens met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen starten vanaf €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Stiens zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende thema’s: het artikel, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. Hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Stiens in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1450
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €220
Plisségordijnen100 x 200 cm€120 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Stiens. In het schema hierna bekijk je uitleg over de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach & FonQ, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Zie ook: Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol, Weinor en Copaco, Sunway, Dickson, Schlappi, Swela, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Stiens? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel verstrekken we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Bitgum, Feinsum en Bitgummole.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, vormen en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Stiens?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde onkosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €235 per raampartij. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: het model, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, dessins en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stiens?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Stiens. In die situaties komt een lokale professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model vakkundig aanbrengen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9050, 9051

Plaats een reactie