Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leeuwarden vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Leeuwarden? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Gordijnwinkels hebben immens veel verschillende systemen. Op dit platform verstrekken we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop check je gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Leeuwarden en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-leeuwarden

Zonnescherm laten plaatsen in Leeuwarden

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Leeuwarden middels een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het systeem. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Leeuwarden en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het montagebedrijf. De professional monteert het knikarmscherm of gordijnen zoals gewenst. Loop na of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Leeuwarden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Leeuwarden werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot €2650. In onderstaande alinea delen we veel info over de beste producten.

Het comfort van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 tot €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven schommelen tussen de €450 – €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Leeuwarden biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1100.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen tussen de €360 en €1450 voor rolluiken bestellen in Leeuwarden.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Altijd met goede garantie.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €610 t/m €1800.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Leeuwarden: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €390 – €950. Bijgaand beoordelen we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden diverse varianten zoals dakraam, waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leeuwarden: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en landelijke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijsindicaties van €115 tot +/- €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met tarieven van €47,5 tot €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Leeuwarden: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. In het assortiment zitten diverse kleuren en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 oplopend tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van stof, pvc, aluminium, bamboe, kunststof. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Leeuwarden inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij om en nabij de €460 en kunnen oplopen tot €960.

 • Duurzaam product.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Leeuwarden zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van diverse opties: het model, het materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leeuwarden in april 2024.

Model zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2275
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€350 – €1625
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€315 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €160
Lamellen250 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Leeuwarden. In het schema hieronder bekijk je details over de meest bekende merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, IKEA en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overweeg ook: Novoferm, Husol, Weinor, Deponti, Toppoint, Roma & Dickson, Milano, Schlappi, Swela, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Leeuwarden? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vind je ook installatiepartners en winkels in Dantumadiel, Terschelling en Harlingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre of Terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Leeuwarden?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €240 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €755). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam / kozijn). De totale prijzen hangen af van: het model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Leeuwarden?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Leeuwarden. Dan komt er een lokale montagepartner die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de monteur het zonnescherm degelijk bevestigen. Op die manier geniet je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie