Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Voorburg vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Voorburg? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Het is er al vanaf €90,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste tegen hevige zon. Daarnaast geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel diverse soorten. Via onze site bieden we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Voorburg en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-voorburg

Zonnescherm laten plaatsen in Voorburg

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Voorburg middels een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers in de regio. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Voorburg en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de experts. De installateur hangt het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Voorburg

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Voorburg is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot wel €2650. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest handige systemen.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Tip: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen variëren tussen de €900 – €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen liggen tussen de €325 en €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Voorburg is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten schommelen tussen de €200 en €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven komen uit tussen de €310 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Voorburg.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Investeren in markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten bedragen tussen de €750 en €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Voorburg: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €340 – €900. Bijgaand behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, probleemloos te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €60,00 tot €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Voorburg: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan kosten van €115 tot €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €52,5 tot €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Voorburg: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals onder andere bamboe, hout, stof, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht een prijs van €75 tot +/- €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. stof, bamboe, hout, pvc, aluminium. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Voorburg in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen beginnen bij €430 en kunnen oplopen tot €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Voorburg geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij circa €67,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal zaken: het type systeem, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Voorburg in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €145
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €380
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Voorburg. In het schema hierna delen we informatie over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Toppoint, Deponti, Husol, Roma, Weinor & Sunway, Dickson, Swela, Milano, Lumenguard, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leidschendam-Voorburg

Goedkope zonwering kopen in Voorburg? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tref je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Voorhout, Wateringen en Rijnsburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te bestellen is in diverse kleuren, soorten materialen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Voorburg?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De huidige kosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €210 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1225. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €780). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam / kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Voorburg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Voorburg. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het model fatsoenlijk bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275

Plaats een reactie