Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wateringen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Wateringen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is er al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is praktisch tegen hevige zon. Mogelijk biedt een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal check je een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook doorzoek je de geschatte kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Wateringen en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-wateringen

Zonnescherm laten plaatsen in Wateringen

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wateringen door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het product juist vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Wateringen en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Wateringen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wateringen is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele modellen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 en €2625. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Advies: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen variëren tussen de €925 – €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen tussen de €425 tot €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Wateringen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven variëren tussen de €350 – €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale prijzen schommelen tussen de €320 en €1225 voor rolluiken bestellen in Wateringen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten variëren tussen de €670 tot wel €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Wateringen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €310 tot €975. In het bijgaande stukje behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel te monteren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De tarieven liggen zo tussen de €50,00 – €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wateringen: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en unieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht kosten van €90 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie onkosten van €60 tot +/- €180.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Wateringen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen kleuren en materialen als o.a. aluminium, hout, PVC, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €80 tot €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, stof, bamboe, hout, kunststof. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Wateringen voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Wateringen zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten bij om en nabij de €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het model, de materiaalsoort, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wateringen in juli 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1625
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1425
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €140
Lamellen200 x 250 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €240
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wateringen. In het schema hieronder tonen wij informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Karwei, Praxis, Hubo & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Toppoint, Husol, Bece, Roma, Weinor, Deponti en Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westland

Goedkope zonwering kopen in Wateringen? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bieden wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal bekijk je ook leveranciers en showrooms in Rijnsburg, Kwintsheul en Leidschendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, prints en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Wateringen?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €700. Zonnescreens €205 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een standaard rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €775). Alternatieve opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €115 per raam / kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Wateringen?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Wateringen. Er komt dan een lokale vakman die ieder kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de expert de zonwering fatsoenlijk installeren. Met deze klusservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2290, 2291, 2292

Plaats een reactie